Onder het motto ‘Kéérde ki wére!’ roepen we jonge Bruggelingen op om na hun studies meteen al terug te keren naar onze stad. Onze stad heeft heel wat te bieden maar we kunnen nog meer doen. We willen daarom jongeren een duwtje in de rug geven door 5 actiepunten die we in de volgende gemeenteraad willen voorstellen.

  1. We stellen voor om een ‘Trots op Brugge’-pakket te maken voor alle afgestudeerde jonge Bruggelingen met daarin info over je vestigen in Brugge alsook enkele leuke gadgets zoals een Brugse vlag, een looptruitje van Brugge en Brugse producten.
  2. We stellen voor om een ‘Kéérde ki wére’-pas, naar het voorbeeld van de Doe Goed Pas, te geven aan jonge Bruggelingen die terugkeren naar onze stad, zodat ze van kortingen kunnen genieten bij meer dan lokale Brugse handelaars.
  3. We stellen voor om een ‘Kéérde ki wére’-fuif, naar het voorbeeld van de Student Welcome Party, te organiseren om de buiten Brugge studerende jonge Bruggelingen jaarlijks samen te brengen.
  4. Als grote werkgevers kunnen Stad Brugge, OCMW Brugge, Mintus en Politie Brugge jonge Bruggelingen die onze stad tijdelijk verlaten hebben nog beter informeren over hun aanbod aan vacatures.
  5. Jonge Bruggelingen die zich na hun studies terug in Brugge willen vestigen moeten bij een telefonisch infopunt in het Huis van de Bruggeling terecht kunnen met al hun praktische vragen.

Pieter Marechal, schepen
Alexander De Vos, gemeenteraadslid
Olivier Strubbe, gemeenteraadslid